Wat kost een uitvaartverzekering?

Het bekostigen en regelen van een uitvaart kan, hoewel afhankelijk van uw persoonlijke uitvaartwensen, behoorlijk in de cijfers lopen. Een gemiddelde uitvaart kost al snel tussen de €5000,- en €7000,-. Een luxe, uitgebreide uitvaart daarentegen kan al snel rond de €10.000,- kosten. Een en ander is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Dit kan zijn met betrekking tot bijvoorbeeld het opbaren, bloemen, kist, rouwvervoer, catering en rouwkaarten of advertenties.

Om te voorzien in de financiële gevolgen van uw uitvaart biedt een uitvaartverzekering uitkomst. Op deze wijze worden uw nabestaanden niet belast met de bekostiging van uw uitvaart. Om uw nabestaanden ook organisatorisch te ontzorgen, is het mogelijk uw uitvaartwensen reeds bekend te maken bij uw uitvaartverzekeraar. U kunt dan kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Deze verzekeringsvariant zoekt nauwe aansluiting op uw uitvaartwensen aan de hand waarvan een bijpassend bedrag wordt verzekerd.

Offerte kosten uitvaartverzekering

Om een idee te krijgen van de kosten van uw uitvaart, is het van belang uw uitvaartwensen op een rij te zetten. Om vervolgens het kostenplaatje van deze wensen via een offerte bij verschillende uitvaartverzekeraars op te vragen. Het aanvragen van een offerte voor uw uitvaartverzekering kan eenvoudig online onder opgaaf van uw persoonlijke voorkeuren. Door de verschillende verkregen offertes met elkaar te vergelijken kunt u een uitvaartverzekering selecteren die qua dekking naadloos aansluit op uw wensen en bovendien de meest voordelige premie heeft. U kunt ook eventueel op www.uitvaartverzekeringvergelijken.com terecht voor het vergelijken van de uitvaartverzekeringen.

Twijfelt u nog over de afgesloten uitvaartverzekering? Ook al heeft u recentelijk een uitvaartverzekering afgesloten, u krijgt bij uitvaartverzekeraars normaal gesproken 14 tot soms zelfs 30 dagen bedenktijd. Mocht u toch niet geheel tevreden zijn met de uitvaartverzekering, dan kunt u deze nog vrijblijvend opzeggen.

Meer informatie over het opvragen van een offerte voor een uitvaartverzekering

Uitvaartkosten berekenen

Om een schatting van de kosten van uw uitvaart in kaart te brengen, dient u bij de berekening van de uitvaartkosten uw persoonlijke voorkeuren door te geven. De optelsom van uw voorkeuren bepaalt de te verwachten uitvaartkosten. De eerste stap is het maken van een keuze tussen een begrafenis of crematie. Vervolgens is het van belang in kaart te brengen hoeveel mensen er worden verwacht op uw uitvaart. Ook kunt u aangeven in hoeverre uw uitvaart sober, normaal of uitgebreid/luxe zal zijn.

Dit kunt u doen door aan te geven in hoeverre behoefte bestaat aan:

  • een (luxe) kist,
  • uitgebreide catering,
  • bloemen,
  • rouwkaarten en –advertenties
  • en de organisatie van het rouwvervoer inclusief volgvervoer.
Tot slot kunt u bijvoorbeeld ook nog besluit de genodigden een aandenken mee te geven.

 

Meer informatie over het berekenen van de kosten van uw uitvaart